Yaşam

Un çorbasının tanımı, nasıl yapılır?

Un çorbası, Türk mutfağında en az malzemeyle yapılan çorbanın tanımıdır. Ana malzemesi un olan bu çorba hem ekonomik hem de çok lezzetli. Helle çorbası olarak da bilinen un çorbasına bazı yörelerde pirinç katılarak da yapılabilmektedir. Un çorbasını yaparken kullanacağınız su yerine et suyu veya tavuk suyu kullanarak yemeğin besin değerini arttırabilir, haşlanmış tavuk veya et parçalarını ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Un çorbası yaparken dikkat etmeniz gereken en temel püf nokta unu kavururken yakmamak. Çorbanız su eklerken topaklanıyorsa son aşamada blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. İşte hem ekonomik hem lezzetli un çorbasının tanımı…

UN ÇORBASI TARİFİ

5 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Un çorbasının tanımı için gereçler;

  • 2 yemek kaşığı un,
  • 5 su bardağı sıcak su (et veya tavuk suyu da olabilir),
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz biber

Yukarıdaki için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • kurutulmuş nane

Un çorbası nasıl tanımlanır?

  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kısık ateşte ısıtın.
  • Unu azar azar ilave edip kavurun.
  • Güzel kokulu una yavaş yavaş sıcak suyu ekleyin ve topaklanmaması için bir yandan karıştırın.
  • Çorba kaynamaya başlayınca damak tadınıza göre baharatları ekleyin.
  • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Servis yapmadan önce bir sos tavasında tereyağını kızdırın.
  • Kuru naneyi ekleyip bir iki çeşit karıştırıp ocaktan alın.
  • Bu sosu çorbaların üzerine servis edin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu